Skip to main content

De jongste generatie (Gen Z) heeft voor Google Docs gekozen. Gen Z is niet alleen een belangrijke doelgroep voor jouw merk, het zijn ook je toekomstige medewerkers. Wat voor hen werkt, werkt ook voor jouw organisatie.

Ik las laatst een artikel op LinkedIn over hoe de jongste generatie is gevallen voor Google Docs. De redenen zijn simpel:

1 Het is cloudgebaseerd

Gen Z leeft in de cloud. Ze werken aan hun documenten via Chromebooks en telefoons. Standaard clientbased kantooroplossingen als Microsoft Office, LibreOffice, OpenOffice, StarOffice and WordPerfect zijn geen optie. De cloud is geen keuze, het is een eis. En Google Docs is nu eenmaal de beste cloudgebaseerde kantoorsuite op de markt is.

2 Het is simpel

Eenvoudiger dan Google Docs wordt het niet. Een leercurve? is er niet. Je logt in en gaat aan de slag. Als je de service vanaf je telefoon gebruikt, open je gewoon die app en alles is zo duidelijk als maar kan. Een belangrijke reden voor Gen Z om die keuze te maken. Natuurlijk kan deze generatie ook met complexe tools over weg, maar als het gaat om het maken van een documentje: waarom zou je dan moeilijk doen als het makkelijk kan?

3 Het biedt precies de functies die ze nodig hebben

Een van de redenen waarom Google Docs zo eenvoudig is, is dat het niet een overvloed aan functies biedt. Voor de oudere generatie lijkt het misschien soms zelfs een beetje kaal. Maar als je gewoon je werk efficiënt gedaan wil hebben, biedt het precies wat je nodig hebt. Niets meer, niets minder.

4 Het werkt op elk platform

Omdat het cloudgebaseerd is, werkt Google Docs op elk platform. Altijd. Je wordt niet gehinderd door slecht werkende technologie. Heerlijk toch.

5 Het is gratis

Hoe eenvoudig Microsoft Office 365 ook is, het is niet gratis. Gratis is een ding voor studenten die bijna geen budget hebben en zeker niet voor software-abonnementen. Hoewel de gratis versie van Google Drive-gebruikers beperkt in de opslagruimte, is dit nog steeds genoeg voor de gemiddelde gebruiker.

Wat werkt voor scholieren, werkt ook voor jou

Google Docs is zonder twijfel de duidelijke winnaar bij jongere generaties. Maar wat werkt voor hen, werkt ook voor jouw organisatie. Waarom niet meteen uitproberen? Wil je even sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter