Skip to main content

Brainstormen helpt de wereld vooruit. Altijd al gedaan en zal vermoedelijk altijd zo blijven. Met de software van Google wordt samen brainstormen gemakkelijker dan ooit. En als iets gemakkelijker wordt, dan ga je het ook sneller doen.

Google Chat

Voordat je met brainstormen begint, maak je een Google Chat-kanaal aan. Daarin kunnen alle deelnemers hun ideeën delen. Alles wat je tegenkomt wat interessant kan zijn, kan je kwijt in het chatkanaal. Zo warm je elkaar alvast op voor de komende brainstorm.

Google Meet

Brainstormen is ideeën uitwisselen. Luisteren naar elkaar. Elkaar aanvullen. Gedachten delen. Samen iets moois creëren. En dan wil je elkaar zien. Als het kan in het echt, maar als dat niet kan dan pak je er gewoon een Google Meet bij. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Google Jamboard hardware

Met een Google Jamboard heb je een online whiteboard dat werkt zoals een echt whiteboard. Maar dan in 2.0-style. Je kunt er afbeeldingen tegenaan hangen, Post its opplakken, tekst toevoegen en stukken met highlights markeren. En het mooie is, iedereen kan vanaf zijn eigen device meewerken. Het maakt dus niet uit of je achter een laptop, een tablet of een smartphone zit. Je brainstorm gewoon lekker mee.

Benieuwd hoe dat werkt? This is Jamboard.

Het mooie is: om een Jam te maken hebt je niet per se een Jamboard nodig. Hier kun je je eigen Jam maken. Heb je wel Jamboard, dan laat je die ‘losse’ Jam gewoon meedoen.

Digitaal samenwerken the Google way

Google Workspace is gemaakt om samen te werken. En daar hoort brainstormen bij. Zo ontwikkel je je organisatie verder. Start, innoveer, evolueer en ga zo samen de toekomst in.

Meer weten?

Hoe maak je samen superefficiënt een projectplan? Nou, zo dus: A new integrated workspace in Google Workspace. Wil je eens sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter