Google+ Hangouts

President Obama maakte er al gebruik van, en onlangs kozen hippe Nederlandse politici voor het uitzenden van een Google Hangout met de achterban. Ook de succesvolle band Kane lanceerde kort geleden de nieuwe single in een Hangout on air met fans, na eerst hun prangende vragen te hebben beantwoord. Google Hangouts is hip and happening.

Nieuw?

Eigenlijk is Google Hangouts de nieuwe Google Video Chat, gelanceerd in 2008. Nog steeds kun je één op één video chatten met je Gmail contacten. Zijn je Gmail contacten echter ook actief op Google+, dan kun je nu ook een Hangout starten met maximaal 9 vrienden of relaties.

Een Google Hangout starten is eenvoudig en kan altijd en overal, zo lang de app maar gedownload is en je een internet verbinding hebt. Dus vanaf je tablet, smartphone of laptop en thuis, op kantoor of vanaf je vakantieadres. Dat is handig. Handig voor het bijpraten van je familie en vrienden als je op wereldreis bent, maar ook handig voor een videoconferentie met zakenrelaties of klanten.

Tools

Tijdens een Google Hangout is het mogelijk gebruik te maken van allerlei tools, zodat het verder gaat dan alleen video chatten. Zo kun je samen YouTube filmpjes bekijken en je beeldscherm delen om bijvoorbeeld foto’s te laten zien. Ook weer handig voor je wereldreis, maar zeker ook voor zakelijk gebruik. Het delen van en samenwerken in een document via een Hangout maakt teams productiever. En voor het even snel de vorderingen doornemen of project afspraken maken met een iets groter gezelschap, hoeft niemand meer te reizen.

Google Hangout, een snelle introductie.

Uitzenden

Uitzenden van je Google Hangout is eenvoudig, zo kan de hele wereld meegenieten van je video chat of presentatie. Schakel hiervoor “Hangout on air” in om je Hangout live te streamen op je Google+ profiel, je persoonlijke YouTube-kanaal en je website. Na afloop van je Hangout zal Google dan een opname op je YouTube kanaal zetten, zodat je ook later nog makkelijk terug gevonden kunt worden.

Conclusie

Zoals gezegd; President Obama, hippe Nederlandse politici en vele anderen kozen er al voor om de achterban te plezieren met een Google Hangout. En zij zijn vast niet de laatsten. Maar ook privé en zakelijk biedt Google Hangouts grote voordelen en plezier, uitproberen is zeker de moeite waard.

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?