Skip to main content

‘Jij krijgt een bestand en jij krijgt er een en ook jij krijgt er een!’

Wij hebben klanten met problemen. Nu heeft iedereen altijd wel problemen om op te lossen, maar soms zitten daar Google Drive problemen tussen. Wij zijn absoluut fan van Google Drive en het is een geweldige manier om samen te werken, maar soms slaan mensen daar wel eens in door.

Bestanden delen

Zo kun je ieder document of iedere map eenvoudig met een Google account delen. Dat kan zijn een Google G Suite account of een Gmail account. Met hetzelfde gemak kun je met 2 (!) klikken een document met iemand anders delen.

Maar ja, met welke externe Google accounts heb je nu eigenlijk allemaal documenten van je organisatie gedeeld?

Dat kan best een handige vraag zijn, al was het alleen maar in het kader van de veiligheid.

Met wie is wat allemaal gedeeld?

Een klant kwam naar ons toe of wij een lijst konden genereren van alle externe Google accounts waarmee iets van Google Drive gedeeld is. En als we dan toch bezig waren, graag aanvullen met het aantal objecten (bestanden en/of mappen) wat met dat specifieke externe Google account gedeeld is.

Zwitserse Drive zakmes

Deze functie zit niet in de standaard Google Drive Tools, dus hebben wij een eigen Google Drive Toolkit ontwikkeld: ons “Zwitserse Drive zakmes”.

Ons Zwitsers Drive zakmes ging aan het werk en wij hebben een Google Spreadsheet aangeleverd met een lijst van alle externe Google accounts en de hoeveelheid gedeelde objecten wat met iedere gebruiker gedeeld is.

Hiermee ging de klant een interne bespreking in. Laat ik het zo zeggen, er zaten wel een paar kleine verrassingen tussen. De klant was wel heel erg blij met ons Zwitsers Drive zakmes, maar iets minder blij met de lijst die daaruit kwam.

Heb jij ook hele specifieke Google Drive problemen? Bel ons (010 – 59 28 136). Ons Zwitsers Drive zakmes zoekt namelijk problemen om op te lossen.

Dan nog even snel: Wil je weten hoe het delen via een link precies werkt? Dat vertellen we hier.

Één reactie op