Skip to main content

Smart Compose voor Google Documenten

Vorig jaar heeft Google Smart Compose voor Gmail geïntroduceerd. En nu is Smart Compose voor Google Documenten beschikbaar geworden!

Wat is het?

Smart Compose is een functie die gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie en jou zo helpt om e-mails sneller op te stellen. Woorden worden voor je ingevuld, die je met de tab toets kunt overnemen zodat je niet het hele woord of de rest van de zin hoeft te typen.

Smart Compose is nu ook in het Nederlands beschikbaar geworden, zoals je misschien al wel gemerkt hebt tijdens het opstellen van e-mails. Zo niet, dan kan het zijn dat dit nog uit staat bij je instellingen.

Nu dus ook in Google Documenten

Het is dus een super slimme functie. En wij verwelkomen hem graag in Google Documenten! Voor nu is de bèta enkel in het Engels. Schrijven jullie geen Engelse documenten? Dan is dit alsnog een positief teken. Want zoals we van Google gewend zijn, volgen daarna updates met andere talen al gauw.

Smart Compose voor Google Documenten is momenteel enkel beschikbaar op internet, dus nog niet in de apps.

Waarom zou je het gebruiken?

Deze functie helpt je om de inhoud van teksten sneller en gemakkelijker samen te stellen in Google Documenten. Het bespaart je tijd, want je hoeft niet (herhaaldelijk) te schrijven. Ook wordt de kans op spelling en grammaticale fouten vermindert.

 

Zo activeer je Smart Compose voor Google Documenten

  • Beheerders kunnen een domein aanmelden om deel te nemen aan het bètaprogramma.
  • G Suite gebruikers: zodra jullie domein op de lijst staat in de bèta, zie je Smart Compose suggesties terwijl je typt. Wanneer je een suggestie ziet die je bevalt, druk je op “tab” of klik je met de rechtermuisknop op de cursor om deze te gebruiken.
    • Als je Smart Compose wilt uitschakelen, ga je naar Extra > Voorkeuren en schakel je “Show Smart Compose Suggestions” uit.

Laat een reactie achter