Skip to main content

Als je aan het typen bent, en een typefoutje maakt of een woord verkeerd typt, toont Google Documenten een spellingsuggestie nadat je een spatie getypt hebt. Het woord wordt dan rood onderlijnd (of blauw als het een grammatica-suggestie betreft).

In heel veel gevallen is deze suggestie correct, en wil je deze overnemen. Dit kun je doen door de muis te pakken en te klikken op de suggestie, maar je kunt ook je vingers op het toetsenbord houden. Met de toetscombinatie <Tab> gevolgd door <Enter>, neem je de voorgestelde suggestie snel over. Dat scheelt weer wat tijd. 

 

Supertip: de toetscombinatie <Tab> gevolgd door <Enter> kun je ook gebruiken om woorden met accenten (zoals cliënt, patiënt en überhaupt) snel te kunnen invoegen. 

Als je ‘efficient’ typt, gevolgd door een spatie, stelt de spellingsuggestie ‘efficiënt’ voor. Plaats de cursor (met <Ctrl>+<pijltjestoets links>) op het woord ‘efficient’. Met <Tab>, gevolgd door <Enter> kun je dit correcte voorstel razendsnel overnemen, en kun je meteen verder typen.