Skip to main content

In Gmail is het mogelijk om bij contactpersonen aan te geven wanneer zij jarig zijn. In Google Agenda is er een agenda beschikbaar met alle verjaardagen van je contactpersonen. Als je deze toevoegt zie je dus in jouw agenda wanneer iemand jarig is.

Dit blog is ondertussen verouderd en er zijn flink wat veranderingen in Google Agenda gekomen de afgelopen jaren. In een ander blog laten we je zien hoe het toevoegen van verjaardagen van contactpersonen werkt in de meest recente versie van Google Agenda.

Naar de meest recente uitleg >

Het inschakelen van deze agenda gaat als volgt:

 1. Ga naar uw Agenda
 2. Klik op Toevoegen in het kader Andere Agenda’s dat linksonder in het venster staat.
 3. Klik op Door interessante agenda’s bladeren
 4. Klik op Meer
 5. Klik op Aanmelden achter “Verjaardagen van contactpersonen en afspraken”

Zoals u ziet staan er bij Interessante agenda’s naast de agenda met “verjaardag van contactpersonen” ook andere agenda’s. Zo kunt u bijvoorbeeld de Nederlands feestdagen of de agenda van uw favoriete sportclub aan uw agenda toevoegen.

7 reacties

 • *Wiesje* schreef:

  Is heel fijn, die verjaardagen-functie, alleen als je week-weergave gebruikt, zie je alleen ‘Verjaardag van’ bovenaan staan en niet de naam (tot je er met je muis heen gaat natuurlijk). Wat mij betreft kan de hele tekst ‘Verjaardag van’ weg, dat zie ik aan het icoontje ook wel! Weet iemand hoe dat moet?

 • carsten schreef:

  Het is inderdaad niet helemaal praktisch. Ik heb gezocht maar volgens mij is het niet mogelijk om “Verjaardag van” weg te halen.

 • Kees-Jan schreef:

  In het engels staat het andersom: “Name’s Birthday” en dan heb je het probleem niet.

  Is dat niet in te stellen, dat het dus wordt: “Naam is jarig”?

  Dan is het maandoverzicht met verjaardagen weer bruikbaar. Nu niet, als je maandoverzicht instelt zie je dus 20 keer “Verjaardag: staan in die maand, dus dan zet je de verjaardagen-kalender maar uit. Wat hem dus onbruikbaar maakt. Wat niet nodig is als je de engelse tekst gewoon vertaald zoals voorgesteld.

 • Han schreef:

  Inderdaad heel irritant en heel erg stom van diegenen die Google in het Nederlands vertaald hebben. Hoop, dat ze dit bij Google ook eens lezen en de tekst snel veranderen in: is jarig.

  Helaas is mijn ervaring, dat je bij Google als klant helemaal niets te wensen hebt. Ik heb niet de indruk, dat ze: überhaupt dit soort commentaar lezen.

 • Kees schreef:

  Ruim een half jaar na het vorige bericht is er nog neits veranderd :-((

 • anna schreef:

  Misschien een rare vraag maar hoe voeg je uberhaupt een verjaadag toe aan een google contact. Bij mij is dit namelijk een vrij tekstveld. Hoe ik het zou verwachten:
  – log in op je gmail
  – ga naar gmail/contacten
  – zoek de persoon op waar je een verjaardag van wil opgeven
  – klik op “contactpersoon bewerken” (pennetje)
  – klik op “een verjaadag toevoegen”

  Je krijgt nu een vrij tekstveld? Welk datumformat moet hierin? Heb verschillende geprobeerd maar op geen enkele wijze verschijnt die verjaadag in mijn google birthday calendar.

  Tips?

  • petra schreef:

   Goedemorgen Anna,

   Je kunt gewoon dag-maand invullen, bijvoorbeeld 20-11, en dan opslaan. Als je de verjaardagen agenda geactiveerd hebt zie je dan elk jaar op 20 november een melding.

Laat een reactie achter