Skip to main content

Voor Google Agenda zijn er twee nieuwe updates deze maand. Een van deze features zul je misschien al wel herkennen, deze is namelijk al beschikbaar op Google Agenda voor web. Maar nu heeft Google hier fijn op doorgepakt.

Vergaderruimte suggestie

Deze feature bestaat dus al voor web. Wanneer je een vergadering inplant geeft Google Agenda een suggestie voor de vergaderruimte, gebaseerd op de locatie en voorkeuren van jou en de uitgenodigde gasten. En deze fijne feature is nu ook beschikbaar voor Android en iOS apparaten!

Vergaderruimtes wisselen of navragen

Voorheen was het niet altijd inzichtelijk wie een vergaderruimte had geboekt in Google Agenda. Doordat de ruimte is geboekt, is deze niet meer beschikbaar voor anderen. Het komt wel eens voor dat een vergadering toch niet doorgaat, soms op het laatste moment en dat deze niet gecanceld wordt in Agenda. Zonde dat de ruimte dan niet beschikbaar is voor anderen.

Google speelt hierop in door de maker van de vergadering in Agenda weer te geven. Hierdoor kun je navragen of de vergadering inderdaad nog doorgaat, mocht je die ruimte graag willen. Maar ook kun je zo vergaderruimtes met elkaar wisselen als dat nodig is.

Je kunt zien wie de maker van de afspraak is door over het blok heen te gaan met je muis. Ook als de afspraak privé is kun je zien wie de maker is. Informatie zoals de beschrijving en titel van de afspraak zijn dan nog steeds verborgen om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gedeeld.

Laat een reactie achter