Skip to main content

Eerder dit jaar heeft lanceerde Google een nieuwe G Suite tool: Cloud Search, een tool die machine learning gebruikt om G Suite Business gebruikers sneller en makkelijker informatie te laten vinden in hun Google Drive.

Omdat niemand zoeken beter begrijpt dan Google, ontwikkelen zij de zoekfuncties in hun tools met grote regelmaat. Dit keer hebben zijn Cloud Search onder handen genomen en de zoekfunctie verbeterd. Wat er veranderd is? Google vindt het belangrijk dat je de informatie die je zoekt makkelijk kunt vinden, in alledaagse taal. En wanneer je op zoek bent naar informatie ga je al gauw vragen aan jezelf stellen. ‘Wat’, ‘Van wie’, ‘Hoe’ en ‘Wanneer’. Hier beginnen de vragen meestal mee.

Nu is het ook mogelijk om in Cloud Search op deze manier jouw benodigde informatie te vinden. Gewoon door de vraag te stellen, hoe makkelijk is dat?

Snel informatie vinden met Cloud Search

Wanneer je op zoek bent naar een Document of Spreadsheet, dan is de kans groot dat je eerder onthouden hebt wie het bestand met je gedeeld heeft, dan de titel van het bestand. Met de nieuwe update voor Cloud Search kun je op een meer alledaagse manier op zoek naar het bestand. En met alledaags bedoelen we; je stelt de vraag aan Cloud Search die je anders aan jezelf zou stellen.

Dus je hoeft jezelf niet meer af te vragen wie het bestand met je gedeeld heeft, maar dit typ je simpelweg gewoon in. Stel vragen als “Documenten gedeeld door Kees-Jan”, “Wat is de marketingplanning van Daimy” of “Welk Document heeft mijn aandacht nodig” in de zoekbalk en Cloud Search beantwoord deze vragen voor je met relevante bestanden.

Door sneller toegang te hebben tot informatie, kun je ook snellere beslissingen nemen of aan de slag met je werkzaamheden. Werk je met G Suite Business of Enterprise, start dan vandaag nog met Cloud Search.

Overstappen naar G Suite Business en ook gebruik maken van Cloud Search?

Werk je nu met G Suite Basic maar willen je overstappen naar Business? Dan heeft Google nu een leuke aanbieding. Je krijgt met deze aanbieding 18 maanden G Suite Business voor de prijs van 12 maanden. Ergo; je kunt 6 maanden gratis gebruik maken van G Suite Business! Overstappen kan tot woensdag 27 december 2017. Meer weten over de aanbieding? Lees gerust verder. En als je vragen hebt, dan weet je ons te vinden 🙂

Verbinden, creëren, opslaan.

Werken met de kracht en intelligentie van Google. Alles wat jullie nodig hebben om te kunnen werken, compleet in één pakket in de cloud.

Laat een reactie achter