Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

Google Drive. Jullie fileserver met de zoekkracht van Google.

Jullie server in de cloud

Servers vergen veel onderhoud. En geld. En tijd. Vaak zijn ze niet eens zo heel snel, waardoor jullie niet op tempo door kunnen blijven werken. Google Drive, onderdeel van Google Workspace, vervangt de klassieke fileserver. Voortaan staan al jullie bestanden op een veilige manier opgeslagen op een plek waar jullie bij kunnen. Een Google Workspace abonnement is inclusief 30 GB gratis opslag, uiteraard is er de mogelijkheid om uit te breiden naar meer GB.

“Op kantoor, thuis of in Namibië; zolang er WiFi is kan ik altijd bij mijn bestanden. Waar ik op dat moment ook ben.”

De veiligheid van Google Drive

Nee, Google verkoopt jullie data niet. Bestanden (zoals Documenten, Spreadsheets, en Formulieren) zijn 100% veilig. Bestanden kunnen worden gedeeld met klanten, waarbij jullie zelf bepalen of zij ook aanpassingen mogen maken. Jullie hebben de volledige controle over jullie bestanden. Het voordeel van bestanden delen, is dat er geen bijlage meer hoeft toegevoegd te worden aan een mail of Chat. Enkel een link hoeft gedeeld te worden.

Waar jullie ook zijn, er is altijd toegang

Het nieuwe werken is de toekomst en steeds meer bedrijven vinden het fijn als hun werknemers altijd en overal toegang hebben tot de bestanden. Thuis, onderweg of op kantoor, met Google Drive is het altijd toegankelijk. Zoals jullie gewend zijn van Google werkt ook Drive op ieder apparaat. Of jullie nu willen werken op een smartphone, tablet of computer: het werkt gewoon.

Presis G Suite Google Drive

Verschil Microsoft fileserver met Google Drive

Google Drive is de ‘Dropbox’ van Google. Het werkt in grote lijnen hetzelfde: je hebt een stukje schijfruimte op het internet die je kunt synchroniseren met je desktop.

De verschillen tussen de fileserver van Microsoft en Google Drive zitten hem vooral in het uiterlijk. Maar qua werking is en blijft het een programma om bestanden te beheren.

Presis - Microsoft fileserver en Google Drive - Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

Presis - Microsoft fileserver en Google Drive

Google Drive

Team Drives

G Suite Business heeft speciaal voor teams de Team Drive ontwikkeld. Team Drives levert de veiligheid, structuur en het gebruiksvriendelijke dat nodig is voor een team om snel en efficiënt te werken.

Het team heeft alle beheerrechten van deze Drive. Wat betekent dat alle bestanden en documenten die toegevoegd worden aan de Drive, eigendom zijn van het team. Vertrekt er een teamlid, dan blijven alle bestanden gewoon staan waar ze staan. Er hoeft niets verplaatst of hernoemd te worden.

Presis G Suite Google Drive apparaten

Meer over Team Drives

Verbinden, creëren, opslaan.

Werken met de kracht en intelligentie van Google. Alles wat jullie nodig hebben om te kunnen werken, compleet in één pakket in de cloud.

 • Icoon GmailGmail
 • Icoon MeetMeet
 • Icoon ChatChat
 • Icoon CalendarCalendar
 • Icoon DriveDrive
 • Icoon DocsDocs
 • Icoon SheetsSheets
 • Icoon SlidesSlides
 • Icoon FormsForms
 • Icoon SitesSites
 • Icoon KeepKeep
Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?