Wat is G Suite?

Wat is G Suite precies?

Wat is G Suite? Dat is de vraag die ik vaak krijg als mij gevraagd wordt wat ik doe. Het is nog niet bij heel veel mensen bekend wat G Suite is, wat het doet en wat je er allemaal mee kan. Dus dacht ik: Laat ik dit eenvoudig uitleggen.

De meeste mensen zijn bekend met Gmail. Iedereen die een Android telefoon heeft, heeft sowieso een Gmail account. Veel mensen vinden Gmail prettig werken, het doet het altijd en je kan goed in je e-mail zoeken. Daar worden mensen blij van.

Gmail voor bedrijven

Nu wilden bedrijven daar ook gebruik van maken, maar hadden dan wel de wens om @gmail.com te vervangen voor hun eigen domeinnaam en dat je daarnaast ook meerdere gebruikersaccounts kunt aanmaken en beheren. Zo is G Suite geboren. G Suite is dus eigenlijk Gmail, maar dan met je eigen domeinnaam en bedoeld voor bedrijven.

G Suite stopt, net zoals Gmail, niet alleen bij de e-mail. Het is een volledig office pakket met een:

In het kort gezegd: G Suite is dus het alternatief van Office 365 maar dan van Google.

 • Icoon GmailGmail
 • Icoon MeetMeet
 • Icoon ChatChat
 • Icoon CalendarCalendar
 • Icoon DriveDrive
 • Icoon DocsDocs
 • Icoon SheetsSheets
 • Icoon SlidesSlides
 • Icoon FormsForms
 • Icoon SitesSites
 • Icoon KeepKeep

Office 365 versus G Suite?

Het belangrijkste verschil is dat G Suite helemaal webbased is. Je hebt slechts een webbrowser nodig om te kunnen werken. Niet alleen is dit heel erg handig, het geeft je ook nog eens heel veel vrijheid om overal te werken omdat je niet aan een vaste computer of laptop gebonden bent.

De overeenkomsten zijn dat ze beiden hetzelfde doen. Dus je kunt met beiden documenten, spreadsheets en presentaties maken zoals je het gewend bent. Qua uiterlijk lijken de twee officepakketten behoorlijk op elkaar, zo is de overstap van het ene pakket naar het andere minder groot.

Om het je te laten zien; Google Documenten versus Microsoft Word.

Presis G Suite - Microsoft office 365 versus Google G Suite - Google Documenten

Presis G Suite - Microsoft office 365 versus Google G Suite - Word

Waarom stappen mensen over?

Wij zijn G Suite reseller en zetten bedrijven en organisaties over van Microsoft Office naar Google G Suite. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven overstappen. De meest voorkomende reden is dat het beter past bij hun manier van werken. G Suite is gemaakt om samen te werken en om overal op te werken. Mensen willen geen gedoe meer, ze willen dat het gewoon werkt. Het werkt gewoon altijd.

Een tweede reden is dat er heel veel slimme dingen ingebouwd zitten in G Suite. Je krijgt letterlijk meer gedaan in minder tijd, dat zit soms in kleine dingen. Dat je bijvoorbeeld voor dezelfde handeling letterlijk minder muisklikken nodig hebt bij G Suite. Met de slimme data analyse tools van Google Spreadsheets wordt het lastige werk in seconden gedaan door de algoritmes van Google in plaats van dat jij daar 10 minuten mee bezig bent.

En het derde onderwerp, niet geheel onbekend voor Nederlanders, de kosten. G Suite is eenvoudigweg goedkoper dan Microsoft Office. Niet alleen zijn de licenties goedkoper, maar de grootste winst zit in het feit dat het altijd werkt, dus minder systeembeheer en wachten totdat er weer eens een update geïnstalleerd is. Slimmer en goedkoper werken dus. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom mensen overstappen.

Presis G Suite - wat is G Suite - kosten besparen

Hoe ziet het eruit?

De laatste vraag die ik dan vaak krijg is hoe het er dan uit ziet. Dan vertel ik altijd dat je dat zelf op je gemak kunt bekijken met je eigen Gmail account. Wanneer je op de 9 puntjes klikt rechtsboven in Gmail krijg je eenvoudig toegang tot de andere Office apps van Google. Want qua office functionaliteit zijn Gmail en G Suite hetzelfde. Dan ontdekken mensen vaak dat er nog een hele wereld achter hun Gmail account zit wat ze helemaal nog niet wisten.

Presis Wat is G Suite - office apps

Grote namen gebruiken G Suite

G Suite is het Office alternatief van Office365 en als je gaat kijken wie er allemaal gebruik van maken, dan merk je al heel snel dat de bedrijven in de top van iedere branche zitten, vrijwel altijd op G Suite zitten. Om er een aantal op te noemen; Netflix, Spotify, Randstad, Schiphol, Twitter, Airbus en Pon. Waarom? Omdat het beter past met wat ze van een Office pakket vragen in het jaar 2020.

Presis - wat is G Suite - Netflix

Presis - Microsoft office 365 versus Google - Spotify

Presis - Microsoft office 365 versus Google - Randstad

Presis - Microsoft office 365 versus Google - Schiphol

Presis - Microsoft office 365 versus Google - Twitter

Presis - Microsoft office 365 versus Google - Airbus

 

Overstappen?

De vraag “Wat is G Suite?” is beantwoord, grote namen zitten al op G Suite en zoals je ziet; het verschil tussen Microsoft Word en Google Documenten is niet zo groot. G Suite is een goede keuze voor iedere kantooromgeving.

Wil je weten hoe de overstap werkt of heb je nog wat meer vragen? Neem contact met ons op, dan leggen we alles uit en beantwoorden we alle brandende vragen graag.